Facebook
ДГ 60 Бор
Детска градина в град София, кв. Витоша

За нас

Санаториална детска градина № 60 „Бор“ е общинска детска  градина за деца от 3 до 7 годишна възраст на територията на р-н „Витоша”, кв.Княжево.  Открита  е  на 6.11.1973 г.

 

В детската градина функционират 4  градински групи.  Децата в тях са разпределени по възрастов признак.

 

Помещенията са  слънчеви и  просторни, функционални и уютни. Интериорът на групите е съобразен с възрастовите особености на децата. Оформени са кътове за игри,  учене, и творчески дейности.

 

Дворът е голям,  добре поддържан с богата растителност,  зеленина, цветя и различни видове дървета. Площадките са обособени и оборудвани с необходимите уреди за игра.

 

Образователно-възпитателната работа се провежда в съответствие с Държавните образователни изисквания по програма утвърдена от МОН от квалифицирани педагози.

 

Положителната атмосфера и добра организация на работа в екип в детската градина са важни условия за доброто възпитание, обучение и отглеждане на децата, които са център на вниманието и грижите на целия екип в СДГ № 60 „Бор“ и са сигурна гаранция за крайния резултат, а именно да отгледаме  и възпитаме здрави, жизнени и щастливи деца.

 

Предстои строеж и откриване на физкултурен салон и още две групи – една яслена и една градинска.

 

Детската градина разполага с медицинско обслужване.

 

По желание на родителите се предлагат допълнителни педагогически услуги:

  • Английски език;
  • Характерни танци и танци на народите;
  • По желание на родителите детската градина  организира ски училище, зелено училище, еднодневни екскурзии, театрални постановки.